Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мозли: Исканията на отборите са нереалистични

Мозли: Исканията на отборите са нереалистични

42
0

Много е вероятно Макс Мозли да не отстъпи в политическия конфликт с настоящите отбори във Формула 1.

След като Уилямс бяха освободени от ФОТА, всеки от останалите отбори представи „условна“ кандидатура, тъй като крайният срок за подаването на документите изтичаше.

Те обаче подчертаха, че техните кандидатури ще бъдат невалидни – и по този начин биха отказали да карат през 2010 година – ако ФИА не подпише споразумение Конкорд за 2012 година, ако не се откаже от предложените бюджетни рамки и не приеме предложенията на отборите.

Но пред швейцарското издание „Моторспорт Актуел“ президентът на ФИА не изглеждаше много склонен да се отказва от своите искания.

„Ние правим правилата“ – каза той. „Правим го от 60 години и ще продължим да го правим.“

Мозли каза, че не знае дали конфликтът скоро ще бъде решен, но нарече повечето от предложенията на ФОТА „нереалистични“. Според него например няма логика да се иска подписване на споразумение Конкорд до 12 юни тази година. Той също така разкритикува подаването на кандидатурите от страна на отборите няколко часа преди крайния срок.

„Изглежда повече от очевидно, че се опитват да направят нещата трудни за новите отбори“ – каза Мозли. Британецът отбеляза иронията в това отборите да заседават за намаляване на разходите в лъскавия Монако, на луксозната яхта на Флавио Бриаторе.