Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мозли отговори на автомобилните производители

Мозли отговори на автомобилните производители

28
0

Макс Мозли отговори на общото изявление от страна на BMW и Мерцедес по повод скандала около него. Президентът на ФИА заяви пред агенция Ройтерс, че никой не се е свързал с него, за да разбере дали съдържанието на публикацията в британския таблоид “Нюс ъф дъ Уърлд” е истина.
Като се има предвид историята на BMW и Мерцедес-Бенц, особено преди и по време на Втората световна война, напълно разбирам защо желаят толкова силно да се дистанцират от онова, което правилно описват като позорно съдържание на онези публикации. За съжаление те не се свързаха с мен преди да пуснат изявлението си, за да ме попитат дали съдържанието всъщност е истина. Без съмнение от ФИА ще им отговорят скоро, а аз съм на път да отговоря на въпросния вестник – заявява Мозли пред агенцията.
Междувременно историята покрай него за момента слага предстоящата надпревара за Гран при на Бахрейн на заден план в падока на пистата Сахир, предава пратеникът ни Любомир Асенов. Това е основната обсъждана тема – още повече, че от днес вече има официална позиция и на четири от най-големите автомобилни концерни, участващи във Формула 1. Едва вчера пък бе официално потвърдено, че Мозли няма да пътува за състезанието, но отсъствието му не намалява реакциите. Според британския вестник “Таймс” лично принцът на Бахрейн шейх Салман Бин Хамад Ал-Халифа е изпратил писмо на Мозли, в което пише: “С огромно съжаление смятам, че при настоящите обстоятелства би било неподходящо да присъствате в Бахрейн в конкретния момент”.