Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мозли се извини, няма намерение да подава оставка

Мозли се извини, няма намерение да подава оставка

35
0

Президентът на ФИА Макс Мозли най-после наруши мълчанието си от неделя, когато избухна грандиозен сексскандал около него след публикация в британския таблоид “Нюс ъф дъ Уърлд”. Англичанинът е пуснал вчера писмо до всички свързани с ФИА хора, организации, федерации и клубове, в което изразява искреното си съжаление, ако историята около него е причинила на някого от тях неудобства и смущение. По-интересното обаче е, че Мозли твърди, че е получил информация от високопоставен източник, близък до британските полиция и тайни служби, че през последните около две седмици е било проведено детайлно проучване и разследване на личния му живот. “Подобна информация, но от малко по-неинформиран източник, получих и от Франция”, допълва той.
“За съжаление вече сте запознати с резултатите от това разследване и много съжалявам, ако са смутили вас или клуба ви.
В повечето страни е против закона да се публикуват детайли от нечий личен живот без достатъчно добра причина”
, продължава писмото, след което Мозли заявява, че възнамерява да съди вестника. Освен това той отрича изцяло да е имало какъвто и да е нацистки елемент.
От момента на публикуване на историята президентът на ФИА е провел множество консултации с адвокатите си според “Таймс”, като възнамерява да построи делото си срещу “Нюс ъф дъ Уърлд” върху нарушаване на личното пространство и вярването си, че е жертва на постановка.
“Сега ще посветя известно време на онези, които са отговорни за излизането на всичко в това в публичното пространство, но преди всичко трябва да поправя щетите, нанесени на семейството ми, невинни и неподозиращи жертви на тази нарочна и лична атака”, се казва още в писмото.