Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мозли: Ще бъде трудно да намерим нов президент на ФИА

Мозли: Ще бъде трудно да намерим нов президент на ФИА

30
0

Президентът на ФИА, Макс Мозли, предупреди потенциалните си наследници да помислят много, преди да се кандидатират за работата. Британецът съобщи, че до юни следващата година ще направи окончателно решение по отношение на позицията си.

От няколко месеца Мозли казваше, че планира да се оттегли, щом мандатът му свърши следващия октомври. Междувременно той не скри, че натискът от някои членове на федерацията е продължил.

Пред официалния сайт на Формула 1 Мозли потвърди:
„Ще взема решение през юни.”

По отношение на качествата, които се изискват от един президент на ФИА, Мозли каза: „Става дума за страхотно търпение и, разбира се, способността да се разбират серия разнообразни технически и законови проблеми. Бих посъветвал потенциалния си наследник да премисли внимателно, преди да се кандидатира за изборите.”

Мозли също така отрече възможността американецът Ник Кроу да получи позицията:
„Трудността е в това да намерим някой, който има нужния опит, но също така и времето и увлечението да я върши” – обясни той. „Споменахте Ник Кроу. Той е президент на ACCUS (Американската състезателна асоциация за САЩ), която контролира различните форми на състезания в САЩ. И с оглед на всичко това мисля, че той не притежава всичко, което търсим.”

По отношение на нещата, с които се гордее, че е постигнал по време на своята работа за ФИА, Мозли изтъкна оптимизирането на безопасността както във Формула 1, така и при шосейните автомобили.