Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мозли: Време е да започна много по-спокоен живот

Мозли: Време е да започна много по-спокоен живот

44
0

Макс Мозли написа последното си писмо до лидерите и членовете на структурите на ФИА, в качеството си на президент на федерацията. Слeд точно една седмица ще бъде избран нов президент на ФИА, който ще замести Мозли, чиято доминация във федерацията започна през далечната 1993-та година, когато той наследи Жан-Мари Балестр. Оттогава досега, британецът се справяше с множество промени и нововъведения в спорта, както от финансово естество, така и такива, отнасящи се до сигурността.

Днес той изпрати последното си писмо до членовете на ФИА, в което започва с трагичната смърт на Аертон Сена и Роланд Ратценбергер, които загубиха живота си по време на състезателния уикенд на пистата Имола през 1994-та. Това мрачно събитие бе причината за огромна промяна и изключително голямо засилване на мерките за сигурност както на пистата, така и по улиците. След това Мозли продължава с внедряването на системата против камшичен удар HANS, която също изигра съществена роля в сигурността на пилотите при инциденти, подобни и на тези, случили се на Сузука преди две седмици.

В заключителната част от писмото се споменава за това с какво предизвикателство е свързана лидерската позиция във ФИА, както и за шпионския скандал с Ферари и Макларън през 2007-ма, както и този с Рено, който завърши съвсем скоро.

Мозли твърдо заявява, че вярва в това, че предприеманите от него инициативи са помогнали за много позитиви в моторните спортове, но и също така разбира, че в тези среди няма как да бъдат задоволени желанията на всички страни.

Ето и как точно завършва въпросното писмо:

„Пожелавам на своя наследник и целия негов екип всичко най-добро в бъдеще. Скромно се надявам, че поради членството ми в сената и фондацията ще остана във връзка с клубовете и с новото ръководство на ФИА. Но аз ще предлагам съвети, само ако бъда изрично помолен за това. За мен дойде време да се оттегля и да се насладя на един много по-спокоен живот.

Искрено благодаря на всички ви“