Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 МР4-26 е с по-добро аеропритискане, радват се в Макларън

МР4-26 е с по-добро аеропритискане, радват се в Макларън

49
0
Люис Хамилтън,Никол Шерцингер

След много тежки предсезонни тестове, куп технически проблеми и прекалено малко тренировки като цяло екипът на Макларън не загуби увереност в потенциала на новия си болид МР4-26 и част от него бе демонстриран днес на пистата Албърт парк. Там Дженсън Бътън и Люис Хамилтън се наредиха първи и втори във втората петъчна сесия за Гран при на Австралия. Това определено окуражи тима, който нямаше сериозни грижи през трите часа изпитания.

На първо място днес показахме издръжливост, а това е страхотно, тъй като ни липсваше цяла зима – бе категоричен Бътън. – Да разполагаш с кола, която е в състояние да направи толкова обиколки, колкото искаш, е много удовлетворяващо. Означава също така, че сме в състояние да установим базови настройки и да продължим с подобрение на представянето. От днешното темпо съдя, че не можем да напреднем кой знае колко, така че няма да се отнасям прекалено. Но пък усещането от автомобила е чудесно при различни нива на гориво – допълни той.

Дженсън каза, че новата изпускателна система със сигурност е допринесла за оправяне скоростта на колата, а и управлението е по-нормално:

При наличие на достатъчно аеропритискане в задната част можеш да работиш върху предницата и всичко си идва на мястото, след като загрееш достатъчно гумите.

Хамилтън се съгласи, че чувството е за напредък в МР4-26 спрямо тестовете, но той се съсредоточи само върху собствената си работа, без да търси сравнение с противниковите екипи.

Гумите бяха с много добро поведение. Не се усеща чак толкова голямо износване и изкарват сравнително дълго време. Надявам се да спечелим точки този уикенд след това представяне. Нивото на сцепление според мен е значително по-високо. Не знаем обаче с колко гориво са карали останалите. Иначе определено имаме повече аеродинамично прилепяне, макар да ми е трудно да кажа точно колко сериозен е напредъкът – сподели Хамилтън.