Начало Автомобили Разгледайте музея на Mercedes-Benz от вкъщи

Разгледайте музея на Mercedes-Benz от вкъщи

1244
0

160 автомобила и общо 1500 експоната могат да бъдат разгледани дигитално и напълно безплатно от вкъщи в музея на Mercedes-Benz. Вратите му са виртуално отворени за всички любители на колите с трилъчевата звезда. Почитателите на марката, а и просто любопитните, могат да се запознаят отблизо със съвременната автомобилна история от първата патентована кола в света до водородното превозно средство от това хилядолетие.

Музеят се намира в Щутгарт, Германия и е разположен на 16 500 квадратни метра изложбена площ. В залите му са представени някои от най-старите автомобили, построени преди десетилетия. Могат да се видят легендарни състезателни автомобили и футуристични изследователски превозни средства.

360-градусови снимки на седемте зали “Легенди“ и петте зали „Колекции“ и изложените в тях автомобили могат да бъдат разгледани в уебсайта на музея (https://www.mercedes-benz.com/en/classic/museum/exhibition/). Посетителите ще видят отблизо акценти от постоянните изложби.

Ще се запознаят със специалната експозиция „40 години Mercedes-Benz G-класа” с интересни факти за легендарния и любим на поколения модел

Отделни турове на сайта се фокусират върху изживяването и историята на марката. Това също е специално изживяване, тъй като разказите от първо лице са на свързани с бранда личности. Юта Бенц например е правнучка на изобретателя на автомобила Карл Бенц и неговата съпруга Берта. Бернд Майландер пък в продължение на 20 години е управлявал колата за сигурност във Формула 1. Поредицата продължава с д-р Улрике Грос – директор на Музея на изкуствата в Щутгарт, Гордън Вагнер – главен дизайнер в Daimler AG и Бенедикт Вайлер – уредник на музея на Mercedes-Benz.

За почитателите на класическите модели от Mercedes-Benz за направили и специална анкета, с която да определят коя кола им подхожда най-много (https://www.mercedes-benz.com/en/classic/quiz/). Само с няколко въпроса и след броени секунди потребителят открива кой автомобил от близо 135-годишната история на бранда кореспондира най-добре на неговата индивидуалност и характер.