Начало Автомобили Музика от автомобилни части в телевизионния клип на новия Ford Focus

Музика от автомобилни части в телевизионния клип на новия Ford Focus

61
0

Виолончело от скоростна кутия и китара от съединител са само част от нестандартните музикални интрументи в рекламата

Общо 22 музикални инструменти, направени от истински части от новия Ford Focus, участват в телевизионната реклама на модела. Клипът вече се излъчва по родния ТВ ефир и ще продължи до началото на месец май.

В него частите на Ford Focus влизат в една напълно необичайна роля – тази на музикални инструменти. Именно на тях оркестърът свири одата за новия Ford Focus. Така например, духовите инструменти са направени от смукателни тръби, тромбонът – от тръбите на амортисьорите, а във виолончело успешно е превърната предавателната кутия. Ръчната китара „се свири” от съединителя, а цигулката е направена от задното окачване на автомобила. Двете брони съставят тялото на контрабаса, а предната врата и прозореца са превърнати в арфа. Одата за новия Ford Focus завършва с удар по гонга, съставен от капака и предната броня на колата. В ролята на метроном е чистачката на предното стъкло, която отмерва темпото в музикалното изпълнение. Уникалните качества на автомобила, внушени чрез хармонията и красотата на музиката, намират израз в слогана на рекламата – „Новият Ford Focus. Виртуозно изпълнение”.

„Искахме да представим новия Ford Focus чрез универсалния език на музиката. Затова превърнахме автомобилните части в истински музикални инструменти и така обединихме в едно съвършенството на музиката с това на автомобила”, казва Ноам Мъро (Noam Murro), режисьор на телевизионния клип. Роденият в Израел Мъро е признат за един от най-изтъкнатите рекламисти и една от 50-те най-влиятелни личности през последните две десетилетия. Композитор е Крег Ричи (Craig Richey), автор на музиката към филмите “Lovely & Amazing”, “Friends With Money”, “Gardens of the night”, “The Gymnast”, “The King of Kong” и др.

Съвсем наскоро оркестърът на Ford Focus записа благотворителна песен „Six O’Clock”, която бе изпълнена на живо в Royal Albert Hall в Лондон. Предстои музикантите да стартират и турне, събраните средства от което ще бъдат дарени за благотворителност.