Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 MVR-02 се появи на бял свят в телевизионно студио

MVR-02 се появи на бял свят в телевизионно студио

65
0
MVR-02

Маруся Върджин Рейсинг представиха болида си за 2011 г. MVR-02 на церемония в телевизионния център на ВВС в Лондон. И този автомобил – също като предшественика си – е създаден изцяло на компютър с помощта на CFD (Computational Fluid Dynamics).

Първият ни сезон във Формула 1 бе труден, но съм изключително горд, че доказахме, че сме готови за предизвикателството. През 2011 г. искаме да вървим напред и да започнем да постигаме стабилни резултати – коментира шефът на екипа Джон Буут. – Разполагаме с вълнуваща пилотска двойка в лицата на Тимо Глок и Жером дАмброзио. MVR-02 пък е стъпка в правилната посока във всеки един аспект и като цяло вярваме, че 2011-а ще е наистина вълнуващо и позитивно изживяване за отбора ни.

Техническият директор Ник Уирт не пропусна отново да изрази удовлетворението си от факта, че проектиран изцяло компютърно автомобил вече се състезава успешно във Формула 1 въпреки проявения преди година скептицизъм от страна на специалисти и наблюдатели.

Научихме някои трудни уроци, но ги приложихме в конструкторските си програми за предстоящия сезон. Разгледахме абсолютно всеки проблем, сполетял ни през миналата година, но по наш уникален дигитален начин. Грижите с хидравликата и маслото на скоростната кутия например доведоха до това да правим повече CFD-изследвания конкретно в тези области, отколкото бе провел целият ни аероотдел за първия ни спортен автомобил през 2008 г. В Абу Даби (на тестовете след финала на сезон 2010 г. – б.а.) успешно изпитахме доста системи за MVR-02 точно след тези подобрения – обясни Уирт.

Той също е убеден, че новата кола е реален прогрес спрямо миналогодишния болид във всички аспекти и че е прекрасна база за развитие в течение на сезона.