Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Място във Ферари е страхотна възможност за всеки пилот, заяви Бътън

Място във Ферари е страхотна възможност за всеки пилот, заяви Бътън

42
0
Дженсън Бътън

Дженсън Бътън няма потвърден договор за следващия сезон във Формула 1, разкри самият той на пистата Спа-Франкоршамп. Името на световния шампион за 2009 г. бе споменавано няколко пъти из слуховете за това кой къде ще кара през 2014-та, но за него по принцип се смята, че ще остане в Макларън.

Мисля, че имам контракт за следващия сезон, но още не е подписан! Наистина искам да съм тук догодина. Някои може да си помисли, че това е странно, като се има предвид настоящата ситуация. Според мен обаче 2013-та е добра за нас в определен смисъл. През следващата година ще сме по-силни като екип. Но наистина нямам потвърждение (за контракт), ще трябва да почакаме за това – обясни англичанинът. – Според мен ситуацията в Ред Бул е решена. Място във Ферари е страхотна възможност за който и да е пилот в F1. Да получиш шанс да се състезаваш за тим като Скудерията е изключително вълнуващо като се има предвид какво са постигнали те, колко страст има в екипа, културата там е безкрайно интересна. Да се надяваме, че кокпитът ще бъде даден на някой, който го заслужава.

В Уокинг ще работят с новите двигатели и системи за задвижване на Мерцедес през 2014 г., но от 2015-та отново ще получават агрегати на Хонда. Бътън изкара голяма част от кариерата си в F1 с японската компания.

От тази гледна точка се смята, че той би бил особено полезен, тъй като познава начина на работа на хората от концерна и има сериозен опит с тях.

Да, има много неща в бъдещето на Макларън, които са привлекателни за мен. Нещата са много вълнуващи, има нови предизвикателства. Първо трябва да разберем колите, аеродинамиката, системите за задвижване, гумите. Разликата (в представянето) може да дойде от това дали сме вложили достатъчно време в този процес. Аз съм доста добър в този аспект и се надявам това да има значение за догодина – коментира този въпрос Дженсън.