Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не можем да извлечем максимума от гумите в един тур, обясни Алонсо

Не можем да извлечем максимума от гумите в един тур, обясни Алонсо

51
0
Фернандо Алонсо

Пилотите на Макларън Фернандо Алонсо и Щофел Вандоорн се класираха 13-и и 14-и в квалификацията за втория кръг от световния шампионат на Формула 1 през 2018 г. Екипът на Макларън очакваше по-добро представяне на пистата Сахир в Бахрейн. Алонсо заяви, че отборът трябва да намери причините за спада в темпото на колите.

„Представянето ни в квалификацията бе по-лошо от очакваното. В тренировките бе наред, но след това загубихме скорост. Поведението на колите ни в една обиколка все още не е оптимизирано – не можем да извлечем максимума от гумите и трябва да открием защо. Досега темпото ни в дълги серии е по-добро от това в квалификационен режим. Автомобилът изглеждаше доста конкурентоспособен с по-стари гуми в петъчните сесии. Изглежда пазим добре задните гуми, което ще е предимство в надпреварата. Но стартовата ни позиция е доста назад, така че да видим какво ще успеем да постигнем”, обясни Алонсо.

„В крайна сметка фактът, че не се класирахме в Q3 не е краят на света. И в Австралия не го сторихме, но в неделя там и двамата взехме точки – надявам се това да се повтори и тук. Пистата е натоварваща, износването на гуми – високо, издръжливостта е под въпрос. Затова трябва да останем концентрирани и да се възползваме от стратегията. Свободният избор на гуми ни дава известно предимство.”

Вандоорн също посочи, че тимът е очаквал поне малко по-предно класиране в квалификацията. И според него работата с гумите ще е ключова за развоя на състезанието.

„Не направихме нужната стъпка напред, но все пак надпреварата предстои. Скоростта в дълги серии бе добра в петък, както и балансът. Трябва да сме опортюнисти и като в Мелбърн да внимаваме, за да се възползваме от грешки на съперници. Има няколко различни възможни стратегии”, допълни белгиецът.