Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не си правим илюзии, че ще е лесно, заяви Бътън (видео)

Не си правим илюзии, че ще е лесно, заяви Бътън (видео)

33
0

– Паузата между сезоните донесе чувство за обновление в началото на 2015 г. – заяви Дженсън Бътън при представянето на новия Макларън-Хонда MP4-30.

Световният шампион във Формула 1 за 2009 г. остана в тима от Уокинг и сега му предстои ново предизвикателство. И той като съотборника си Фернандо Алонсо посочи, че е тренирал много през зимата и го сърбят ръцете да кара:

– Беше интересно да си във фабриката през последните няколко седмици: човек наистина усещаше навсякъде завърналия се оптимизъм. Никога не съм виждал момчетата толкова мотивирани – нямаме търпение да тръгнем за Херес и да се трудим по развитието на новата си кола. Но не си правим илюзии, че ще е лесно. Ще опитаме да намалим разликата спрямо съперниците ни и това е огромно предизвикателство, но със сигурност сме готови за него. Приключихме миналия сезон с видим прогрес и съм решен да продължим напред през 2015 г.

Дженсън каза също така, че очаква работата с новия си съотборник Фернандо Алонсо. Според него общият им опит ще е полезен за развитието и в борбата за връщане на Макларън в челото.

Кевин Магнусен пък остана в Уокинг като тест и резервен пилот. Датчанинът каза, че е разочарован от загубата на титулярното си място, но сега е изцяло съсредоточен върху предстоящия сезон.

– Макларън-Хонда предизвиква много страхотни спомени у феновете по цял свят и съм наистина горд да съм част от екипа при възобновяването на това важно и историческо партньорство. Новата ми роля носи важна отговорност и съм решен да докажа възможностите си – не само на писта, но и на симулатора, в анализа на данни и даването на полезна информация към инженерите. Моята лична цел е, разбира се, да се върна като титуляр във Формула 1 възможно най-бързо, така че ще дам 100% от себе си, за да градя върху опита си от миналата година – сподели Магнусен.