Начало Автомобили Новото BMW M5 с оптимизиран M xDrive

Новото BMW M5 с оптимизиран M xDrive

121
0
Аяо Комацу,Ромейн Грожан

С новото BMW M5 (среден разход на гориво: 10.5 л/ 100 км; СО2 емисии: 241 г/ км) BMW M GmbH представя шестото поколение на най-успешния и впечатляващ седан на света. Премиерата на първото BMW M5 бе през 1984 г. Новият модел е с монтирано иновативно задвижване M xDrive, оптимизирано по отношение на динамиката на управлението и сцеплението.

Новата задвижваща технология M xDrive комбинира типичната за M пъргавина и прецизност на стандартното задвижване с преимуществата по отношение на сцеплението на двойното задвижване. Пет конфигурации покриват много широк спектър от динамични ситуации. При деактивирана система за Динамичен контрол на стабилността (DSC) трите M xDrive режима позволяват индивидуално конфигуриране, включително и чисто задно задвижване.

С M xDrive и новата осемстепенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic шофьорът може още по-интензивно да се наслади на изключителната динамика на новото M5 както на състезателната писта, така и във всекидневието.

Най-новият вариант на V8 двигателя с работен обем 4.4 л и технология TwinPower Turbo е с още по-висока мощност и въртящ момент. BMW M5 с M xDrive ускорява от 0 до 100 км /ч значително по-бързо от предшественика си. Освен това автомобилът с M xDrive и осемстепенна трансмисия M Steptronic е по-лек от предишния модел с класическо задно задвижване.