Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новите собственици на спорта не искат да присъствам на състезанията, обяви Екълстоун

Новите собственици на спорта не искат да присъствам на състезанията, обяви Екълстоун

27
0
Бърни Екълстоун

Новите собственици на F1 от Liberty Media не искат Бърни Екълстоун да присъства на състезателните уикенди. Това обяви самият той в дните преди Гран при на САЩ в Остин.

Бърни бе начело на Формула 1 до началото на тази година, след което американската компания пое контрола и отстрани Екълстоун от управлението. Начело застана Чейс Кери, подпомаган от Рос Браун и Шон Брачес.

„Чейс изпрати писмо, за да ми каже, че те няма много офиси на пистите. Само толкова, колкото промоутърите на състезанията им дават, каза Бърни пред Дейли Мейл.

Те са трима и съответно използват 3-те налични офиса. Така че те не искат да идвам на състезания. Щеше да е по-лесно просто да ми го кажат.“

Според Екълстоун също така Люис Хамилтън ще спечели шампионата още в следващото състезание в САЩ. В момента британецът има аванс от 59 точки и трябва да спечели 16 т. повече от Фетел в Остин.

„Люис кара страхотно през този сезон, а Ферари първо се събуди, но после отново заспа“, коментира британският милиардер.