Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Най-трудна е последната стъпка – спечелването на шампионата, заяви Фетел

Най-трудна е последната стъпка – спечелването на шампионата, заяви Фетел

55
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел заяви, че с екипа му Ферари все още са по-бавни спрямо съперниците от Мерцедес. Според него разликата е между 0,3 и 0,4 сек, като в Скудерията се борят да я преодолеят.

„В тима има достатъчно умни хора, които са наясно, че все още не сме достатъчно бързи. След всяко излизане на пистата се преглеждат купища информация, за да се постараем да извлечем всичко от нас, от тима, от автомобила. Мерцедес са по-бързи – тестовете и първото състезание показаха, че разликата вероятно е от порядъка на 0,3-0,4 сек”, обясни германецът в Бахрейн, където този уикенд ще се проведе втори кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2018 г.

Той допълни също така, че в началото на надпреварата в Мелбърн Люис Хамилтън е контролирал темпото и е имал резерв да натиска повече при необходимост. Все пак според Фетел тазгодишният болид на Ферари е по-добър в сравнение с този от миналия сезон и разполага с потенциал да се бори за победи, но е необходимо бързо да се навакса разликата.

Себастиан спечели Гран при на Бахрейн през миналия сезон, когато взе победи още в Австралия, Монако, Унгария и Бразилия, но остана втори в шампионата зад Хамилтън. Той започна 2018-а отново с успех и сподели, че целият тим на Ферари е пределно мотивиран „да обърне страницата и да направи последната стъпка” – спечелването на титлата.

„Много пъти съм казвал, че това е най-трудната стъпка. Но желанието ни да я направим е огромно”, допълни Фетел.

В неделя германецът ще потегли в своя старт №200 във Формула 1. Четирикратният световен шампион мислел, че още в Австралия е постигнал това и се пошегува, че може би два пъти има състезание №200 в кариерата си.