Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новият F1 двигател на Хонда излиза утре на писта за първи път

Новият F1 двигател на Хонда излиза утре на писта за първи път

66
0
двигател,задвижваща система,Хонда

Новата задвижваща система на Хонда ще излезе утре за първи път на писта. Тя ще бъде монтирана в междинен болид на Макларън – MP4-29H, с който тимът от Уокинг ще проведе филмов ден на пистата Силвърстоун.

Хонда се завръща във Формула 1 през 2015 г. като доставчик на агрегати на Макларън. Относно проекта на японската компания имаше различни слухове, включително, че е изостанал с три месеца. Като се изключи този филмов ден, все още не е ясно дали ще има реални тестове преди края на годината.

Макларън работят от известно време по междинен автомобил, с който да изпитат новата задвижваща система. В съобщение в Туитър от тази сутрин бе съобщено, че MP4-29H ще е на писта утре. Макар да е далеч от реални изпитания заради ограничен километраж и задължителното използване на демонстрационни гуми, това излизане на трасе би помогнало да се открият евентуални проблеми около инсталирането на системата в болида.

Рейсинг директорът на Макларън Ерик Булие обясни наскоро, че междинната кола се обуславя от необходимостта за проверки на редица системи, електронни връзки и т.н. Всички новости на екипа за последните надпревари от настоящия сезон са директно свързани с работата по болида за догодина.