Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не съм съвсем сигурен какво стана на старта, каза Хамилтън

Не съм съвсем сигурен какво стана на старта, каза Хамилтън

63
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън заяви, че не е съвсем сигурен какво е станало на старта на Гран при на Япония.

Английският пилот на Мерцедес бе втори на грида, забави се след изгасването на семафорите на пистата Сузука и отиде на осма позиция. Той навакса част от изоставането и завърши трети.

„Преди всичко, иска да поздравя всички във фабриката и в Мерцедес Бенц”, коментира британецът. „Всички свършиха фантастична работа. Невероятно е да постигнем такъв успех три години поред. Толкова много хора положиха страхотни усилия през последните три години и това е най-важното днес. Не бихме могли да се справим без подкрепата им и съм много, много горд, че съм част от този екип. Гордея се също така, че съм от пътешествието на Мерцедес-Бенц от 2007 г. насам, а от 2013-та – и от тима.

Що се отнася до самото състезание, не съм съвсем сигурен какво стана на старта. Трябва да чуя какво ще кажат инженерите, но потеглянето ми бе най-лошото възможно. Пистата не бе съвсем суха откъм моята страна, но това не бе целият проблем. Загубих много, докато останалите вече вървяха напред.

След това в първата част от състезанието нямах темпото на Кими [Райконен]. Знаех, че трябва да остана на трасето по-дълго и всъщност не се опитвах да го атакувам. Втората част стана много по-интересна и скоростта ми бе наистина сериозна с твърдите гуми. Колата бе с по-добро поведение, чувствах се по-удобно и можех да изпреварвам. Променихме малко предното крило и нестабилността в предната част изчезна напълно. Това ми даде възможност да напредна и да намаля разликата.

За съжаление не успях да стана втори, но дадох най-доброто от себе си. Всяка точка има значение и карах с цялото си сърце, за да взема колкото мога повече. Нико [Розберг] свърши страхотна работа и има добра преднина, така че битката в шампионата при пилотите стана по-трудна за мен. Ще дам всичко от себе си, както го сторих и днес. Това е всичко, което мога да направя – да се съсредоточа върху това да свърша най-добрата възможна работа. Ще видим какво ще стане.”