Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новите коли ще са брутално бързи, смята Хюлкенберг

Новите коли ще са брутално бързи, смята Хюлкенберг

39
0

Новите коли във Формула 1 ще са брутално бързи. Това смята пилотът на Рено Нико Хюлкенберг. Германецът, който премина във френския тим от Форс Индия, вече е направил изпитания с новата машината на френския концерн на симулатора и е впечатлен от усещанията.

Според него колите ще са по-тежки за каране в дългите състезателни серии от обиколки. А освен това много от завоите, за които досега е трябвало да спира, ще може да се вземат с пълна газ заради по-голямата притискаща сила от по-широките крила и по-голям дифузьор. Новата кола на Рено ще бъде представена официално на 21 февруари.

„Новите коли изглежда ще са брутално бързи, каза Нико пред Auto Motor und Sport. – Завои 3 и 9 в Барселона се вземат на пълна газ. Това, което можеха само Ред Бул и Мерцедес да направят в миналото. Освен това ефектът от системата DRS е по-голям. Но в Монако няма да може да се изпреварва. Просто трябва да караш по средата на пътя с тези широки коли.

Като цяло автомобилите ще са по-тежки за каране заради по-големите странични сили. Заради това започнах да тренирам още преди Коледа и веднага поднових заниманията след нова година. 2 часа сутрин и 2 часа следобед. Правя специални тренировки за врата. „