Начало Formula 1 News Не беше перфектен тур, коментира Хамилтън полпозишъна си на COTA

Не беше перфектен тур, коментира Хамилтън полпозишъна си на COTA

31
0
Кими Райконен,Люис Хамилтън,Себастиан Фетел

Люис Хамилтън спечели 81-и полпозишън в кариерата си и девети за сезон 2018 г. на пистата COTA в Остин. Английският пилот на Мерцедес заяви след квалификацията за Гран при на САЩ, че е много щастлив от резултата, както и че битката с Ферари бе много близка.

„Знаехме, че борбата ще е сериозна и трябваше да дадем всичко от себе си. Q1 и Q2 преминаха сравнително плавно. В Q3 трябваше да сме сигурни, че излизаме в точния момент, за да не се озовем в трафик. Първата ми обиколка бе добра, но битката бе наистина близка. Мисля, че авансът ми бе по-малко от десета от секундата, а знаех, че и останалите подобряват постиженията си, така че нямаше място за грешки. В миналото имаше някои Q3, в които се налагаше да се откажа от втори тур. Затова бях изключително строг към себе си и си казах: „Трябва да изкараш тази обиколка”. Точно това и сторих. Не беше перфектен тур. Всички гоним такъв, но има толкова много различни фактори. Но извлякох каквото можах от втората бърза обиколка”, коментира Хамилтън.

„Отборът свърши наистина страхотна работа този уикенд. Оставаме здраво стъпили на земята. Бяхме наясно, че борбата ще е сериозна и ще трябва да се вложат усилия – точно това ще продължим да правим.”

Валтери Ботас даде четвърто време, но ще стартира от трета позиция заради наказанието на Себастиан Фетел.

„Нещата вървяха доста добре до втората бърза обиколка в Q3. Всички постигнаха значително подобрение при вторите си опити, но аз не можах да намеря допълнително сцепление. А налягането в гумите и температурите им трябва да са в оптималния прозорец за тези квалификационни турове. Първият опит в Q3 бе малко по-добър”, обясни финландецът.

„Трета позиция не е лошо място за стартиране. Основният ми фокус ще е да изпреваря Кими [Райконен], защото искаме да спечелим максимум точки за отбора. И двамата с Люис ще сме със суперсофт, а Кими е между нас с ултрасофт, така че стартът ще е интересен.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter