Начало WRC News Нювил ще разчита на подобренията по Хюндай i20 Купе WRC в Германия

Нювил ще разчита на подобренията по Хюндай i20 Купе WRC в Германия

111
0
рали Германия,Тиери Нювил

Тиери Нювил ще разчита на подобренията по автомобила си Хюндай i20 Купе WRC, за да се върне в борбата за победа в предстоящото рали Германия, девети кръг от световния шампионат за 2018 г. Белгиецът спечели надпреварата през 2014 г. и има още подиум там с Хюндай – трето място през 2016 г. Той води в тазгодишното генерално класиране с аванс от 21 точки пред Себастиен Ожие.

„Хубаво е да се върнем на асфалт след четири последователни състезания на чакъл. Рали Германия е невероятна надпревара. Това е домашният старт за тима, а и е близо до белгийската граница, така че много фенове идват да ни подкрепят и от там. Имаме някои наистина фантастични резултати в това рали, но сме изкарвали и трудни състезания там. Все още водим в шампионата след сложния уикенд във Финландия, но аз съм готов да се върна в челото”, заяви Нювил.

Шефът на тима Мишел Нандан също отбеляза, че ралито е важно събитие за отбора, чиято база е в Алценау.

„Това състезание изисква много по-различен подход в сравнение с други надпревари. Комбинацията от отсечки е уникална. По-рано този сезон имахме проблеми с темпото на асфалт в Корсика, така че продължихме с развойните тестове, за да търсим напредък в тази област. Работата ни бе съсредоточена върху окачването и диференциала в опит да подобрим баланса на автомобила. Направихме много интензивна петдневна тренировка преди това рали. Желанието ни е да демонстрираме по-уверено представяне, но съм оптимист, че можем и да сме конкурентоспособни”, допълни той.