Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нико Хюлкенберг е близо до сделка с Рено

Нико Хюлкенберг е близо до сделка с Рено

50
0
Нико Хюлкенберг

Нико Хюлкенберг е на път да сключи сделка с Рено и да кара за тима от Енстън през следващия сезон. През уикенда в Япония слухове за вероятното преминаване на немския пилот постепенно набраха скорост и вече се твърди, че подписването е съвсем близо.

Рено има няколко опции за пилоти през 2017 г. Кевин Магнусен призна, че очаква отговор от тима дали ще продължат договора му в следващите две седмици. Джолион Палмър също има вариант да остане. В същото време обаче от тима преценяват и други опции. Част от възможностите отпаднаха – като привличането на Карлос Сайнц и Валтери Ботас например. Серхио Перес също бе вариант, но потвърди оставането си във Форс Индия.

Хюлкенберг по принцип декларира намерение да продължи с тима от Силвърстоун. Според motorsport.com обаче, германецът от доста време търсел начин да прекрати контракта си.

Рено търси пилот в дългосрочен план и Хюлкенберг е подходящ в това отношение – опитен е и може да се адаптира бързо. Разговорите помежду им били в много напреднал стадий, като се разглеждали условията по предварително споразумение.