Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Намерих добър баланс, коментира Хамилтън; Розберг: Аз просто не се справих

Намерих добър баланс, коментира Хамилтън; Розберг: Аз просто не се справих

35
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън и Нико Розберг започнаха новия сезон във Формула 1 от там, откъдето приключиха през 2014 г. Двамата окупираха първа редица на стартовата решетка за Гран при на Австралия, като англичанинът изпревари съотборника си.

Времето на Хамилтън бе забележително – 1:26.327 мин, с 0,594 сек по-добро от това на съекипника му. Разликата до третата позиция, на която се класира Фелипе Маса пък, бе 1,391 секунди.

„Беше страхотен старт на уикенда. Чувството е като че ли не е минало твърде дълго време от последното състезанието през миналата година. Във фабриката се работеше страшно упорито, за да се получи всичко за началото на сезона. Намерихме добър баланс, старах се да натискам, а бързите обиколки са истинско удоволствие”, коментира англичанинът.

Той допълни, че миналата година надпреварата в Австралия не се разви добре за него: „Надяваме се утре да е различно и на успех и за двата ни автомобила. Все още има работа за вършене, дано направим добра битка с Нико”.

Розберг отбеляза първо, че съотборникът му бе забележителен днес и е направил всичко както трябва. „Аз просто не се справих. Благодарен съм на отбора за колата, която ми дадоха – тя е невероятна. Истинско удоволствие е да се кара. Страхотно е да видим в каква позиция се намираме. Утре е нов ден”, добави Нико. Той каза също така, че не е имал някакъв проблем в сесията, а по-скоро става дума за нужда от доизпипване на настройки. „Нужно е малко да се пипне тук-там, за да е перфектно всичко”, уточни немският пилот.