Начало Автомобилни новини Нова „състезателна” каравана впечатли професионални пилоти на Honda

Нова „състезателна” каравана впечатли професионални пилоти на Honda

100
0

Пилотите на Honda Yuasa Racing Гордън Шедън и Мат Нийл от британския шампионат за туристически автомобили са приятели и извън състезателната писта. Двамата обаче решиха да подложат дружбата си на възможно най-тежкия тест – пътуване с новата каравана, която е със специално оцветяване – в състезателен стил.

Шедън и Нийл потеглиха на път с най-новата си „играчка” – Bailey Pursuit 550-4, решена в цветовете на състезателния им Civic Tourer, към Снетертън за поредния кръг от BTCC.

Повече съм свикнал с моторхоуми, отколкото с каравани, но трябва да призна, че тази е страхотна – заяви Шедън. – Освен това с нея проличават още повече качествата на Civic Tourer – тази кола е изключително добра за семейни пътувания. Ще ви кажа обаче друго нещо – Мат просто е ужасен в четенето на карти! Човек би си помислил, че някой, който се състезава на Снетертън от 19-ти век насам, ще е научил пътя досега!

Трикратният носител на титлата в BTCC Нийл не си замълча при тази брутална атака:

Слушай, ти си наоколо точно толкова, колкото и аз. Освен това имаш навика да заспиваш, когато си на пътническата седалка и всеки път, когато те събудя, си леко дезориентиран. Освен това, ако „Светкавицата” ми беше позволил да поема волана, щяхме да стигнем далеч по-бързо! Говори ми за „Да караш мис Дейзи”. Но като изключим всичко това, беше си страхотно пътуване. Bailey са свършили страхотна работа, защото караваната е мегакомфортна. И приятелството ни даже още е налице. И двамата си починахме, чувстваме се освежени и сме готови за състезания.