Начало Автомобили Новите модели на Honda – HR-V и Jazz с 5 звезди на...

Новите модели на Honda – HR-V и Jazz с 5 звезди на безопасност в EuroNCAP

31
0

Новите HR-V и Jazz са двата модела на Honda които се наредиха в 5-звездната класация за сигурност на независимата организация EuroNCAP. Според новите тестови правила за 2015 г., двата модела спечелиха пълни 5 звезди в рейтинга, като отразяват ангажимента Honda за общата безопасност на превозните средства.

5-те звезди на Jazz го прави едва втория супермини автомобил, спечелил този резултат за 2015 г. Jazz и HR-V имат системата Honda City-Brake Active (CTBA) като стандарт във всички версии. Като използва лазерна технология, системата CTBA скенира пътя напред и автоматично задейства спирачките, ако има опасност от сблъсък.

В средното и високо си обордване, двата модела разполагат с Honda Advanced Driver Assist System’ (ADAS) – пакет от технологии за активна безопасност, в която влизат и  Предупреждение зо катастрофа (Forward Collision Warning“, Система за разпознаване на пътните знаци (Тraffic Sign Recognition System), Интелегентен ограничител на скоростта (Intelligent Speed Limiter), Предупреждение за напускане на лентата за движение (Lane Departure Warning) и Система за изключване на дългите светлини) High-beam Support System.

Така новите Jazz и HR-V се присъединиха към 5-звездната гама на Honda, включително приведените в Суиндън Civic и CR-V. Схемата на Euro NCAP рейтинга се фокусира върху цялостната представяне за безопасност на превозното средство, което дава възможност на клиентите лесно да избират автомобилите. Оценката разглежда различни аспекти на безопасността на превозните средства, като например защита на пътниците, защита на децата, защитата на пешеходците и на наличието и ефективността на помощници на водача.