Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нужно е време за постигане на желаните успехи, заявиха шефовете на Макларън

Нужно е време за постигане на желаните успехи, заявиха шефовете на Макларън

29
0

Главният изпълнителен директор на Макларън Технолъджи Груп Рон Денис и рейсинг директорът на тима във Формула 1 Ерик Булие заявиха при представянето на Макларън-Хонда MP4-30, че постигането на желаните успехи ще отнеме време.

– Макларън Технолъджи Груп постоянно преследва техническо съвършенство и Формула 1 въплъщава в най-голяма степен това. Макларън-Хонда е партньорство, фокусирано върху представяне, технология и иновации и за това няма по-добро доказателство от предишния период на обща работа през 80-те и 90-те години на миналия век. Бях шеф на отбора преди всички тези години и макар да нямам навик да гледам назад, успехите ни от тогава със сигурност изиграха роля при взимането на решение да работим отново с Хонда. Подновената ни обща работа започна преди доста месеци, но представянето на Макларън-Хонда MP4-30 бележи старта на едно дълго пътешествие. Вече изминахме дълъг път, предстои ни още много работа преди да очакваме повторение на успехите отпреди около 25 години. Уверен съм, че заедно ще стигнем там, където искаме: да печелим състезания и световни шампионати – заяви Денис.

Булие сподели, че сега се виждат резултатите от процесите на преструктуриране, проведени през миналата година:

– Началото на сезон 2015 г. всъщност е кулминацията на период на голяма промяна – промяна към по-добро – и на огромно количество работа от страна на отбора. Пристигнах в Уокинг преди почти година и заедно с Рон и Джонатан (Нийл – главният оперативен директор на Макларън Рейсинг – б.а.) започнахме сериозно преструктуриране. Сега виждаме резултата от този процес, а той е един по-силен и ефективен отбор. Ще отнеме време да постигнем нивото, към което се стремим, но можете да сте сигурни, че заедно с Хонда сме решени да разгърнем потенциала на вълнуващото си ново сътрудничество.

Французинът допълни, че е твърдо убеден, че Макларън е по-силен от всякога. Според него екипът от Уокинг и Хонда вече са поставили основа, върху която ще работят, за да постигнат желаните резултати.

– Днес е много вълнуващ ден за мен и Хонда – коментира от своя страна шефът на проекта на японския производител за F1 Ясухиса Араи. – Не всеки ден участваме в представянето на нов автомобил за Формула 1 и отбелязването на ново партньорство. Заедно с Макларън се посветихме на създаването на автомобил, при който няма компромиси с каквото и да е – мощност или аеродинамика. Заедно с инженерите ни и в Сакура, и в Милтън Кийнс сме 100% съсредоточени върху подготовката за Херес. Нямаме търпение да видим как ще се представим.