Начало Автомобили Новият Opel Corsa с наградата AUTOBEST 2015

Новият Opel Corsa с наградата AUTOBEST 2015

23
0

Новият Opel Corsa получи наградата AUTOBEST 2015.

Главният изпълнителен директор на Opel Group д-р Карл-Томас Нойман получи лично престижния приз от председателя на журито Дан Вардие в хърватската столица Загреб. Новият малък модел от Рюселсхайм изпревари конкуренцията преди всичко със своето отлично съчетание от качества и цена.

“Ние в Opel сме много горди да получим изключително престижната награда AUTOBEST 2015 за нашата нова Corsa. Искам да благодаря на журито от името на целия ни екип и да отбележа, че нашите клиенти очевидно споделят вашето високо мнение. 120-те хиляди поръчки от момента на световната премиера на новата Corsa в Париж през миналия октомври са още едно доказателство, че успешното предстяване на Corsa ще продължи и с петото поколение на модела след 12,4 милиона продадени автомобила Corsa през изминалите 32 години,” сподели главният изпълнителен директор на Opel Group д-р Нойман в рамките на гала вечерята в Загреб.

От името на цялото жури, включващо членове от 15 държави от Централна и Източна Европа, председателят на журито Дан Вардие добави: “Новата Corsa доказа, че е великолепен малък автомобил. Всички членове на журито отбелязаха аргументите, които направиха новия модел на Opel “Best Buy Car of Europe for 2015” („Най-добра покупка в Европа за 2015 година”).

На гала събитието в Загреб, чийто водещ бе актрисата и певица Мила Елегович присъстваха известни личности от сферата на медиите и политиката.

Наградата AUTOBEST е изключително полулярна и много уважавана на пазарите в региона с население от около 300 милиона. Corsa е един от най-важните модели в гамата на марката Opel с продажби, формиращи около една четвърт от общия обем на пласмента на марката. Четвъртото поколение Corsa D, което също получи наградата AUTOBEST, успя да реализира близо три милиона продажби в периода между 2006 и 2014 година. Новата Corsa е крайъгълен камък в настоящата продуктова офанзива на марката Opel. До 2018 година Opel ще представи на пазара 27 нови модела и 17 нови двигатели.