Начало Автомобили Новият Opel Corsa OPC – истински атлет на цена от 38 490...

Новият Opel Corsa OPC – истински атлет на цена от 38 490 лв.

360
0

Мощна, бърза, с превъзходна динамика и на добра цена. Новият Corsa OPC направи своята световна премиера в Женева със 152 кВт/207 к.с. и богато OPC оборудване за едва 38 490 лева (препоръчителна цена с ДДС в България). Тя е най-бързият член на семейството на новото поколение Corsa. Тя е по-евтина от своя предшественик, макар че предлага със 11 кВт/15 к.с. по-голяма мощност. Максималният й въртящ момент е увеличен с 50 Нм до безкомпромисните 280 Нм при включена функция овърбууст. Най-младият OPC член може вече да бъде поръчан и ще бъде на разположение в търговските центрове от април.

“Новата Corsa OPC доказва колко високо нашите инженери са поставили летвата в сегмента на малките спортни автомобили. Това е най-бързата Corsa създавана някога, а качествата й са утвърдени на пистата Нюрбургринг. Новият динамичен атлет обаче не е с нито цент по-скъп от предшественика. Напротив, той предлага дори повече от преди: повече мощност, по-висока скорост, повече OPC усещане,” отбелязва Петер Кристиян Кюсперт, вицепрезидент, отговорен за продажбите и следпродажбеното обслужване на Opel Group, сумирайки ползите за клиентите. „А за тези, които искат да усетят още повече OPC наслада в серийната версия, предлагаме пакет OPC Performance с още по-ярко изразен спортен елемент.”

Corsa OPC е атлетът в гамата от малки автомобили. Той изразява тези си качества с характерния си дизайн с големи въздушни отвори, дързък и силно отличаващ се преден капак, мощно оформен заден спойлер и изпускателна система с две ауспухови тръби Remus. Последната добавя допълнителен звуков фон и има съществен принос за впечатляващия динамичен потенциал на 1.6-литровия турбо двигател. Сравнен с предшественика си, той има с 15 к.с. по-висока мощност и с до 50 Нм по-висок въртящ момент, осигурявайки впечатляващи спринтове с малкия модел. Новата Corsa OPC ускорява от нула до 100 км/ч за 6.8 секунди съгласно най-актуалните данни – или с почти половин секунда по-бързо от Corsa OPC от предишното поколение. При изпреварване на пета предавка, новото издание се нуждае от три десети от секундата по-малко и сега за това упражнение са му нужни 6.4 секунди (от 80 до 120 км/ч). Максималната скорост е увеличена с 5 км/ч и достига 230 км/ч. Цитираните данни са сравними с тези на съществуващата версия OPC Nürburgring Edition, но новият модел се предлага на по-ниска цена. Новата Corsa OPC пренася своята динамика към пътя безопасно и по солиден начин благодарение на иновативната система за честотно селективно поглъщане на колебанията (Frequency Selective Damping, FSD). Опитните водачи могат дори да изключат напълно системата ESP при желание за шофиране с достигане на граничните зони на движение на автомобила. Като всички други OPC модели на Opel, новата Corsa успешно завърши тежката тестова програма на най-предизвикателната писта на света – Северната дъга на Нюрбургринг.

Интериорът на новата Corsa OPC също създава спортна атмосфера. Тя включва специални седалки Recaro, предлагащи на пътниците оптимална странична опора и при най-динамичното шофиране в завои. Коженият венец на волана с плоска долна част, лостът за превключване на предавките OPC на шестстепенната трансмисия с  къси предавки и спортните педали, както и контролните прибори с характерен OPC дизайн завършват атмосферата на интериора. В допълнение, дори спортно настроени водачи няма нужда да бъдат лишени от впечатляващата комуникационна свързаност. Инфоразвлекателната системата на Opel IntelliLink се предлага като част от допълнителното оборудване и пренася света на смартфоните, както тези с операционна система Apple iOS така и с Android, на борда на Corsa OPC.

Водачите търсещи още повече състезателен дух могат да поръчат пакета OPC Performance. Основен компонент в него е многодисковият самоблокиращ диференциал произвеждан от Drexler, който осигурява по-добро сцепление за така или иначе прекрасно настроения автомобил с предно предаване. Той включва още и 18 цолови колела с гуми Michelin със страхотно сцепление, още по-динамична настройка на ходовата част, както и спирачна система с увеличен капацитет Brembo с 330 милиметрови предни спирачни дискове, осигуряващи отлично отрицателно ускорение при скоростни предизвикателства като Северната дъга на Нюрбургринг. Performance Package гарантира че Corsa OPC е един истински безкомпромисен атлет.