Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нико Розберг начело след третата свободна тренировка

Нико Розберг начело след третата свободна тренировка

17
0

Нико Розберг постигна най-добро време в третата свободна тренировка на пистата Сепанг. Германският пилот на Мерцедес успя да изпревари своя съотборник Люис Хамилтън. Третото място бе отредено за Кими Райконен с Ферари. Зад него се нареди каращият също болид на Ферари, Себастиян Фетел. На четвърта и пета позиция пък се подредиха пилотите на Уилямс, Фелипе Маса и Валтери Ботас. Даниел Рикиардо с болид на Ред Бул пък този път успя да изпревари пилотите на Торо Росо, Карлос Сайнц мл. и Макс Верстапен, а десетата позиция остана за Маркус Ериксон.

Съботният ден отново посрещна пилотите в Малайзия с чудесно време. Температурата на въздуха бе 34 градуса, а тази на асфалта надвиши 60 градуса.

Третата свободна тренировка потвърди впечатленията от петъчния ден. Мерцедес продължават да са еталон за останалите, като Нико Розберг подобри най-доброто време на Люис Хамилтън от вчера, а самият световен шампион остана зад своя съотборник на второ място

Ферари затвърдиха впечатленията, че остават най-сериозният преследвач на Мерцедес. Пилотите на екипа успяха да изпреварят съперниците си от Уилямс, а четвърта сила изглежда са колите на Ред Бул, след като Даниел Рикиардо успя да изпревари Сайнц и Верстапен с Торо Росо.

Съотборникът на Рикиардо, Данил Квят направи крачка назад в настройките с надеждата да се върне отново на правилния път. Люис Хамилтън пък имаше проблеми със спирачките и това изглежда не му позволи да се бори успешно със своя съотборник Нико Розберг. В крайна сметка германецът успя да изпревари с почти 0,2 сек своя съотборник в екипа на Мерцедес.

В екипа на Лотус пък имаха проблеми с болида на Пастор Малдонадо, докато Грожан бе първият пилот извън топ 10. Последното място в десетката пък бе за Маркус Ериксон с болид на Заубер. Неговият съотборник Фелипе Насър се погрижи за една от малкото фази с развети жълти знамена след излизане в зоната за сигурност.