Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 На Албон му е нужно време, за да постигне по-голяма стабилност, отбеляза...

На Албон му е нужно време, за да постигне по-голяма стабилност, отбеляза Марко

1040
0
Кристиан Хорнер, Алекс Албон, Хелмут Марко
Кристиан Хорнер, Алекс Албон и Хелмут Марко; снимка: Ред Бул Контент Пуул

На Алекс Албон му е нужно време, за да постигне по-голяма стабилност, отбеляза Хелмут Марко по време на втория пореден уикенд на пистата Силвърстоун. Съветникът на Ред Бул по принцип не проявява особено търпение към пилотите на тима от Милтън Кийнс и тези в Алфа Таури. Този път обаче австриецът посочи, че Албон има прогрес.

„Докато виждаме, че Албон прогресира и резултатите му се подобряват, ще му даваме време. Този сезон той преживя много неприятности – имаше проблеми със задвижващата система, инцидент с [Люис] Хамилтън. Резултатът от това е, че му липса самоувереност. Има скорост. Но е очевидно, че е още много млад и не му стига опит. Нужно му е време, за да постигне по-голяма стабилност“, заяви Марко.

Албон не успя да прескочи Q2 в квалификацията за Гран при на Великобритания, в надпреварата бе осми. През втория уикенд на Силвърстоун бе девети в сесията за разпределение местата на грида и пети в състезанието, докато съотборникът му Макс Верстапен взе победата. Той каза след вчерашната Гран при, че колата му е била невероятна и е доволен от резултата.

„В началото бе трудно да се изпреварва, но след това имахме възможност да си пробием път през колоната. Останах малко изненадан от баланса и състезателното ни темпо – толкова бяха добри. Трябва да разберем как се получи, но това показва, че имаме голям потенциал в болида. Просто понякога е трудно да го отключим. Така че добро представяне и дано в следващото състезание имаме напредък“, допълни Албон.