Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 На Алонсо му липсва конкуренция от съотборника

На Алонсо му липсва конкуренция от съотборника

39
0

Фернандо Алонсо каза, че му липсва конкуренцията на един силен съотборник, както е било с Люис Хамилтън. Двамата бяха съотборници в тима на Макларън през 2007 година, но на следващия сезон испанецът се завърна в тима на Рено.

Тогава двукратният световен шампион се оплакваше от статута си в тима, като прекара голяма част от сезона, твърдейки, че иска да бъде първи пилот на тима и да бъде фаворизиран пред Хамилтън.

В последствие съотборник на Алонсо в Рено стана Нелсън Пикет младши. Но след 22 старта младият бразилец все още не се е представял по-добре от съотборника си в квалификация, а самият Алонсо се радва на статута на пилот номер 1. Но по повод на сезона с Хамилтън испанецът каза: „Имахме добра конкуренция, която ни помагаше да намираме нашите граници.“

„Бих казал, че донякъде ми липсва тази конкуренция, защото както казах, беше доста приятно да натискаш здраво газта и да откриваш лимита си“ – добавя Алонсо.

Сега двукратният световен шампион подчертава, че проблемите му в Макларън са били по-скоро с ръководството, а не с Хамилтън. Той дори каза добри думи по повод на настоящия шампион във връзка със скандала в лъжепоказанията.

„Мисля, че за да си помогне на репутацията или каквото там е било накърнено, той трябва да продължи да печели“ – каза Алонсо.