Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 На Формула 1 с новите дестинации в България и атрактивни цени на...

На Формула 1 с новите дестинации в България и атрактивни цени на Австрийските авиолинии

62
0

Нови дестинации в България и атрактивни цени предлагат Австрийските авиолинии от 25 март. Като част от инициираната миналата година от компанията Международна кампания за скъсяване на разстоянията „Добре дошли на борда”, от 15 май 2007 г. авиокомпанията започва редовни директни полети по маршрут Виена – Бургас – Виена.

Днес българските пътници на компанията могат да се възползват от редовните полети до Виена 4 пъти дневно от София, веднъж на ден от летище Варна, а от 15 май 2007 г. и от летище Бургас. От австрийската столица могат да се възползват и от връзки с 140 дестинации в 66 страни в цял свят. Това дава възможност на феновете на Формула 1 от цялата страна да достигат на практика до всички състезания, които биха искали да гледат на живо. Годишно над 130 000 пътника избират да летят с Австрийски авиолинии от българската столица до Виена, а повече от 60% от тези пътници са с трансферен трафик за и от страни в Западна, Централна и Източна Европа, Америка, Азия, Австралия и Близкия Изток.

80-годишната традиция на компанията започва в края на Първата световна война. През 1958 г. се преражда с четири взети под наем самолета “Vickers Viscount 779”, за да стигне до днешната Austrian Airlines Group, състояща се от Австрийски авиолинии, Austrian Arrows и Lauda Air – триумвирт, разполагащ с над 100 собствени самолета.

Lauda Air е основана от бившия световен шампион във Формула 1 Ники Лауда. По късно Лауда напуска авиационния бизнес и се отдава отново на любимия си спорт, В момента е консултант и коментатор на Формула 1 по RTL.

На 31 март 1958 г. самолет “Vickers Viscount 779” на Австрийски авиолинии излита от Виена за Лондон и извършва първия редовен полет на авиокомпанията след възвръщането на държавния суверенитет на Австрия през 1955 година.

Само година по-късно – през 1959 година, от Виена започват редовни полети и до София. България е една от първите държави наред с Германия, Швейцария, Франция, Италия, до които Австрийски авиолинии откриват своя линия.

Днес, след 80 години успешен бизнес и постоянно развитие, Австрийски авиолинии са авиолинии № 1 в полети до Централна и Източна Европа и четвърти в полети от Европа до Азия. Годишно услугите на авиокомпанията ползват повече от 10 милиона пасажери от цял свят.