Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 На Монтоя му е станало скучно в F1

На Монтоя му е станало скучно в F1

46
0

Монтоя е решил да напусне F1, тъй като му е ставало все по-скучно заради невъзможността да се добере до победа със своя тим Макларън.
###
Монтоя е решил да напусне Формула 1, тъй като му е ставало все и все по-скучно заради невъзможността да се добере до победа със своя тим Макларън.
„Напуснах, защото бях отегчен. Вече не изпитвах радост от състезанията. Направих всичко, което трябваше и постигнах почти всичките си цели. Нуждаех се само да спечеля титлата, но осъзнах, че шансовете ми са много малки. Напускането беше най-доброто, което можех да сторя”, каза колумбиецът и обясни, че съотборникът му е финиширал на същите позиции като него и за това представяне не са виновени те, а колата.
Хуан Пабло допълни още: „Да се бориш за петото място не е забавно. Искам ново предизвикателство и НАСКАР е точно това. Бих могъл да карам през следващите 10-15 години. Това е коренно различен свят”
Колумбиецът призна, че отношенията му с шефа на Макларън Рон Денис са били изключително обтегнати. Влошаването започна след като Монтоя си счупи рамото в началото на сезон ’05 при игра на тенис. Тогава се появиха спекулации дали колумбиецът всъщност не се е наранил, падайки от мотор. Според него Денис е повярвал на слуховете, а не на своя пилот и оттам нататък никога не са се разбирали по същия начин както преди.
Хуан Пабло разкри още, че при напускането си дори не е разговарял лично с Денис. Всичко е било уредено между адвокатите на двамата.