Начало Картинг Над 70 пилоти караха благотворително

Над 70 пилоти караха благотворително

76
0

Благородна инициатива събра над 70 автомобилни и картинг пилоти – професионалисти и любители, на писта „Лаута“ в Пловдив днес. Бивши и настоящи състезатели участваха в благотворителна надпревара, с цел събиране на средства за Вътко Марков. Парите са му необходими за скъпоструващо лечение. Марков е един от най-добрите български механици и в продължение на години беше част от екипа на топпилота Владимир Арабаджиев.

Сред застаналите на старт бяха както звезди от автомобилните и картинг шампионати като Владо Арабаджиев, Юлиян Серафимов, Петя Баръмска, така и други известни спортни личности. Зад волана зрителите видяха директора на дирекция „Спорт“ в спортното министерство Асен Марков – олимпийски състезател по лека атлетика, шефа на техническата комисия на Българската федерация по автомобилен спорт Камен Михайлов и др.

Михайлов, който е кандидат-президент на БФАС за предстоящото й събрание на 18 октомври, предизвика голям журналистически интерес, но отклони въпросите за предстоящия избор, и заяви: „Събрали сме се по друг повод и нека не изместваме фокуса от него. Наистина се радвам много, че толкова хора от моторните спортове показват чисто човешка и приятелска съпричастност към един от нас. Ще съм още по-доволен, ако този дух на единство и благородство е водещ и в автомобилната федерация, който и да спечели изборите за председател“.

Накрая организаторите обявиха, че е събрана значителна сума и специално благодариха за солидния дял от нея на Българската федерация по картинг спорт