Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Най-добър квалификационен резултат за Заубер от началото на сезона

Най-добър квалификационен резултат за Заубер от началото на сезона

52
0

Най-добър квалификационен резултат от началото на сезона записа екипът на Заубер в обърканата от дъжда сесия за място на грида за Гран при на Малайзия. Камуи Кобаяши ще се нареди 9-и на стартовата решетка утре, а Педро де ла Роса е 12-и.

– Много съм щастлив, че стигнах Q3 за първи път. Миналата година в Бразилия, където също валеше, бях близо до това постижение, но се завъртях. Научих си урока – обясни японският пилот. – На суха писта представянето ни не вървеше така добре, затова и съм толкова доволен от мястото си. Не е лесно да се кара на мокро заради аквапланинга, а утре – ако пак има такъв дъжд – ще е още по-лошо, когато колите са тежки. Решен съм обаче да спечеля точки.

Болидът на Кобаяши бе без новото задно крило, като решението за това бе взето след последната свободна тренировка.

Де ла Роса от своя страна обясни, че през цялото време не е бил наясно къде колко вода има по асфалта, но и той отбеляза по-доброто поведение на С29 на мокрото трасе.

– Можех да стигна топ 10, ако бях направил поне един чист тур. Но дори в най-бързата ми обиколка се наложи да изпреваря два автомобила в последния сектор. Състезанието утре обаче определено ще е интересно! – заключи испанецът.