Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Най-добро време за Фелипе Маса в третата тренировка

Най-добро време за Фелипе Маса в третата тренировка

53
0

Фелипе Маса постигна най-добро време в последната свободна тренировка в събота сутринта. Бразилецът успя да остави зад себе си основните си съперници за световната титла от екипа на Макларън. Световният шампион Фернандо Алонсо завърши на втора позиция на малко повече от две десети от секундата зад водача. Трети пък завърши откритието на сезона Луис Хамилтън. Ниските за Унгария температури принудиха отборите буквално да се борят с гумите, които трудно достигаха работния си диапазон. Затова и мнозинството от тимовете използваха в голяма част от сесията само по-твърдия от двата типа гуми.
От Бриджстоун предоставиха за Унгария двата най-меки типа гуми – софт и супер софт. Според японците това са оптималните модификации за това състезание, но ниските температури за сега играят неприятна шега на пилотите.
Голям проблем изглежда е и силния вятър, който непрекъснато променя посоката си и допълнително затруднява пилотите. Това бе обяснението на пилотите на Рено за липсата на добри резултати през днешния ден. Вчера следобед Ковалайнен успя да завърши на втора позиция, подобрявайки времето си от първата тренировка сутринта с 3,5 секунди! Днес обаче представянето му бе близо до това от първата сесия в петък и той завърши едва на 13-то място.