Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Наказанието на Перес остава

Наказанието на Перес остава

57
0
Серхио Перес

Стюардите на Гран при на Австрия не отмениха наказанието на Серхио Перес, наложено му след катастрофата между него и Фелипе Маса в Канада.

На Ред Бул Ринг бе проведено ново изслушване след молба от страна на Форс Индия за представяне на допълнителни доказателства и личното виждане на Перес.

Първото решение бе взето въпреки отсъствието и на двамата пилоти, които по това време бяха в болница за прегледи. И Перес, и Маса присъстваха на процедурата в Австрия. В крайна сметка обаче стюардите постановиха следното:

Пилотът на кола №11 (Перес) обясни, че е упражнил правото си по точка 20.4 от спортните правила да използва цялата ширина на писта. Защитата на позицията му обаче се е случила в зона за спиране. Точка 20.4 изрично постановява, че правото да се използва цялата ширина на трасето е приложимо извън зоните за спиране. Поради тази причина пилотът на кола №11 не е имал право да извърши маневрата, която е направил.

След оповестяване на решението и потвърждаването на санкцията му Перес сподели, че е крайно време инцидентът от Канада да остане в миналото.

Отидохме, за да покажем всички доказателства – данни, линиите на преминаване, снимките, които не успяхме да представим в Монреал. Чувствахме се уверени, че имаме достатъчно доказателства. Стюардите изглеждаха доста разумни и се съгласиха с голяма част от казаното от мен, но в крайна сметка ситуацията не се промени изобщо. Малко е разочароващо, но е време да продължим напред – заяви мексиканският пилот.