Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Намаляването на разходите удря и джоба на пилотите

Намаляването на разходите удря и джоба на пилотите

37
0

Пилотите от Формула 1 ще бъдат следващите, които ще усетят резултата от световната икономическа рецесия, като ще трябва да се примирят с по-ниски заплати.

И въпреки че ФИА и отборите поработиха доста през изминалите няколко седмици, за да уточнят бъдещите технически правила и бюджети, се говори, че Формула 1 също може да навлезе в доста тежък период от финансова гледна точка.

Шефът на тима на Ферари, Стефано Доменикали, смята, че подобни намалявания на разходите са само началото на огромни финансови съкращения – и според него пилотите ще са следващата цел.

„Мисля, че през следващите няколко месеца ще има огромна революция, също и при пилотите…” – каза Доменикали в интервю за италианска медиа.

Доменикали е на мнение, че подобни драстични мерки може да започнат от по-големите отбори.

„Нека стане ясно: когато отборите, независимо дали големи или малки, трябва да редуцират значително разходите си, повечето си мислят, че един супер пилот може да направи разликата” – обяснява той. „Но според мен при настоящия финансов климат големите тимове – малките няма как да го знаят в момента – вече няма да могат да си позволяват да предлагат определени суми, които пилотите получават. Така че може да има и дискусии на тази тема.”

Това може да доведе до промяна в договори и други подобни мерки, но Доменикали е категоричен, че въпросните мерки ще бъдат дискутирани скоро и ще се стигне до разумно решение.