Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Напрежение във Ферари след края на деня

Напрежение във Ферари след края на деня

63
0
Фернандо Алонсо

Видимо напрежение личеше във Ферари тази вечер на пистата Монца. Остри думи на Фернадо Алонсо по адрес на тима отново станаха повод за много коментари, а отмяната на срещата на испанеца с медиите тази вечер направо взриви падока.

Пресаташето на тима Ренато Бициани едва успя да успокои обстановката, като говори дълго по телефона и след това разказа какви са думите на испанеца, който не бил ядосан на отбора, а изявлението му по радиото оставило погрешно впечатление у всички и той всъщност е доволен от представянето. Алонсо остана пети, на една стотна от секундата зад съотборника си Фелипе Маса.

По радиото казах, че Фелипе е малко по-напред, отколкото бе нужно, ако искахме да правим това (изтегляне – б.р.). Затова малко го забавиха и започнахме последния опит на същата дистанция както обикновено. Последното съобщение не бе излъчено – когато благодарих на Фелипе и отбора. В крайна сметка всичко бе наред. [Жан-Ерик] Верн се бе появил между нас и затова се обадих по радиото. Фелипе ме изчака на Параболика. Получи се в Q1 и Q2, в Q3 също проработи накрая – гласеше обяснението на Алонсо.

Той допълни, че най-лошото представяне на Ферари през състезателните уикенди е в квалификациите:

– Винаги има три-четири коли между нас и Ред Бул. Докато ги изпреварим, те вече имат 10 секунди аванс и след това повечето пъти поддържаме тази разлика. Днешното класиране ни дава шанс до първия завой да сме зад Ред Бул.

По-късно тази вечер президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло каза пред микрофоните, че всъщност нещата са си по местата, нямало излишно напрежение и изобщо всичко било наред като цяло.

Маса от своя страна обясни, че ситуацията била изпълнена както трябва и не би трябвало Алонсо да е прекалено близо до него, защото тогава колата се забавя:

– За да получите бързина, трябва да сте 3-4 сек зад колата отпред и аз бях на толкова от Марк [Уебър], а зад мен бе Фернандо. Мисля че му помогнах както бяхме планирали.