Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Напрежението около размяната на шасита се покачва

Напрежението около размяната на шасита се покачва

42
0

Няколко отбора от Формула 1 подготвят за битка в съда срещу Ред Бул, ако реши да осъществи плановете си да използва еднакви шасита за двата си отбора (Ред Бул Рейсинг и Скудерия Торо Росо) през следващия сезон.

Наскоро Супер Агури бяха принудени да се откажат от използане на тазгодишното шаси на Хонда, защото не получиха съгласието на всичките си конкуренти. Уилямс и Спайкър – другите два независими отобора, са изправени пред възможността да бъдат изпреварени и от Торо Росо, ако плановете на Ред Бул се осъществят.

Предполага се, че Уилямс, Спайкър и Супер Агури са обсъдили ситуацията и следят отблизо действията на ред Бул.

Сър Франк Уилямс не скри недоволството си и смята, че използването на чужди шасита трябва да бъде ограничено до възможността да се използва само чуждо шаси от миналия сезон:

– Не правилно да се използва същата кола с друго име – това е против правилата. Такова е мнението ми, въз основа на правилника. Според мен е редно да се съобразиш с правилата. Ако не – да си понесеш последствията.
На въпроса дали се планират действия в съда или протест пред ФИА, ако Ред Бул осъществят плановете си, Уилямс отговори:
– Не мога да коментирам. Но смятям, че не е правилно да постъпват така. Някои отбори са против, на други им е все едно, а трети подкрепят (идеята за размяна на шасита).