Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Наредили на Хаас да премахнат Т-крилото от болида

Наредили на Хаас да премахнат Т-крилото от болида

46
0

Екипът на Хаас е получил нареждане от ФИА да премахне Т-крилото си над перката като на акула за втората свободна тренировка за Гран при на Австралия. Това разкри спортният директор на тима Гюнтер Щайнер.

По време на първата сесия въпросният елемент върху колите на Кевин Магнусен и Ромен Грожан се огъваше изключително много и от съображения за сигурност екипът е бил помолен да го премахне за втората тренировка. По думите на Щайнер в екипа на са сигурни дали ще могат да го използват утре в 3-ата тренировка и квалификацията.

„Карахме с това крило във всички тестове в Барселона и никога нямахме проблеми с него, каза Щайнер. – Да се счупи или нещо подобно. Във втората тренировка трябваше да го махнем заради движението му. От данните се вижда, че то работи и има притискаща сила от него. Искаме да го върнем, но трябва да видим дали ще ни разрешат. В тази кола всичко е на ръба и всичко помага.”

Грожан се класира 8-и и в двете сесии, въпреки че кара без Т-крилото във втората. Той остана на 0.4 сек за 7-ия Карлос Сайнц, който поднесе изненада със силното си темпо. По думите на Щайнер французинът е можел да бъде още по-бърз, но резултатите като цяло са добри и съответно настроението в екипа е добро.

Не така добри обаче нещата бяха за другия пилот Кевин Магнусен. Във втората сесия той имаше теч на вода и това му коства много ценно време на пистата. В първата тренировка пък датчанинът имаше проблеми с баланса.