Начало Картинг Наш пилот тренира с Фернандо Алонсо в Испания

Наш пилот тренира с Фернандо Алонсо в Испания

2173
0
Никола Цолов и Алонсо
Никола Цолов и Алонсо

Българският картинг пилот Никола Цолов проведе тридневна подготовка за предстоящия сезон в Испания. Там той се срещна с двукратния шампион във Формула 1 и победител в 24 часа на Льо Ман Фернандо Алонсо.

Цолов бе поканен специално от испански отбор, който се състезава с марката картинги на Алонсо, на пистата край Овиедо. Това е родното място на Алонсо. Там пилотът има голям комплекс с картинг писта и музей.

Самият Алонсо направи въведения на пистата за Никола, като кара цяла тренировъчна сесия заедно с него. Привилегия, която малко пилоти са имали. Фернандо беше очарован от скоростта на Никола на новата за него писта. Тя е доста нестандартна и с трудна конфигурация, създадена лично от Фернандо.

Също така отборът остана впечатлен от бързата адаптация на нашия пилот, имайки предвид липсата на опит на българина на тази писта. До края на тестовете Цолов постави най-доброто време от целия отбор в класа.

След кратка почивка нашият млад пилот продължава своята подготовка за сезон 2020 още през първата седмица на новата година с тестове в Италия. Първото състезание за сезона ще се проведе от 23 до 26 януари на пистата Адрия в Италия, първи кръг от Световните картинг серии.

През тази година Цолов спечели световните серии WSK Open Cup в клас Mini 60.