Начало Картинг Наше момиче ще кара в шампионата на Австрия и тази година

Наше момиче ще кара в шампионата на Австрия и тази година

121
0

Ивон Симеонова ще участва в шампионата по картинг на Австрия и тази година. През 2018 г. българското момиче спечели титлата в клас Rotax Micro Max, а през тази ще бъде в по-висшия шампионат Rotax Max Challenge – RMC на същия клас , тъй като вече има 8 навършени години.

Шампионатът е австрийски, но се провежда в още няколко други страни, като има кръгове в Италия, Словения и Унгария. Той започва на 23-24 март с италианската надпревара в Жезоло и завършва на 14-15 септември в кръга в Австрия на Брюк.

В този шампионат  се кара с мотор, даден от организаторите, Като преди всеки кръг се тегли жребий кой пилот с кой двигател ще кара. Самите агрегати са нови и напълно еднакви.

Ивон също така ще кара с брат си Симеон на регионалния шампионат на Австрия – NÖL в същия клас. Симеон ще бъде в клас Micro Max Kids с леко ограничени машини спрямо тези в Rotax Micro Max като за 5-годишни откъм предавка и карбуратор.

В уикендите, в които няма състезания в чужбина, Ивон ще кара в шампионата по картинг у нас на Националните картинг серии в клас Mini BG.