Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Наслаждавах се на всяка обиколка, коментира Фетел

Наслаждавах се на всяка обиколка, коментира Фетел

51
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел бе във възторг от факта, че най-накрая спечели победа в Канада, където досега не бе взимал успех.

Триумфът на трикратния световен шампион бе повече от убедителен, след като голямата част от останалите състезатели бяха затворени поне с обиколка. Той поведе на старта и не позволи да бъде застрашен до края на надпреварата, поддържайки сериозен аванс.

Тук сме имали добри състезания и преди, но нещата така и не се получаваха съвсем, за да победим. Преди две години бях много близо, но загубих в последния тур. Днес усещането бе страхотно, колата бе чудесна. Успяхме да се измъкнем от колоната и се наслаждавах на всяка обиколка. На моменти бе трудно с трафика, но като цяло всичко бе страхотно – коментира пилотът на Ред Бул след финала.

Той тръгна за първия си състезателен стинт с гуми суперсофт, каквито бяха избрали мнозинството пилоти за старта днес. Германецът отбеляза, че те са се износили, но ситуацията бе еднаква за всички:

– Успя да натрупам преднина и след това да пазя аванса си. На моменти имахме достатъчно време за питстоп и бе лесно да контролирам темпото. Като цяло надпреварата бе страхотна, екипът направи чудесни боксове. За нас бе особено важно да спечелим това състезание и най-накрая успяхме да го сторим, с което се гордея.

Заедно с Фетел на подиума се качи рейс инженерът му Гийом Роклен. Той отново се намесваше неколкократно в надпреварата на Себастиан от питуола на пистата Жил Вилньов, а този път получи шанс да отпразнува триумфа със състезателя директно на почетната стълбичка.