Насочил ли е тимът на Ферари усилията си за сезон 2021

2092
0

Ферари е легендарен отбор и единственият тим, който участва във Формула 1 от създаването на световния шампионат до ден-днешен. Представянето на Скудерията през последните няколко години обаче не е достатъчно добро.
След предсезонните тестове през 2019-та се смяташе, че италианският тим най-после е фаворит в шампионата. Още първите стартове обаче показаха, че това не е точно така. Отборни и пилотски грешки влошиха допълнително ситуацията. На шефа на тима Матия Биното и пилотите Себастиан Фетел и Шарл Льоклер често се налага да обясняват едно или друго действие по време на състезанията. Натискът пък става все по-голям. Биното обаче заяви в края на юли, че е оптимистично настроен за останалата част от сезона, въпреки че Ферари няма победа в проведените досега 12 старта.

В средата на сезона се появиха съмнения, че може би тимът на Ферари е насочил усилията си към следващи сезони. На това е посветен и този въпрос.

Възможно ли е ФЕРАРИ стратегически да не влагат всичките си усилия в колата за Сезон 2019 и да мислят от сега за колата за 2021?

Въпрос на Живко Димитров