Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не бих ръководил отново F1, твърди Екълстоун

Не бих ръководил отново F1, твърди Екълстоун

62
0
Бърни Екълстоун
Бърни Екълстоун, снимка Mirko Stange

Бърни Екълстоун заяви, че не би се върнал да ръководи отново Формула 1, дори и да получи такова предложение от настоящите собственици от Liberty Media. Именно американската компания пое контрола върху спорта през януари тази година, като начело застана Чейс Кери.

Новите собственици първоначално твърдяха, че ще оставят Екълстоун да ръководи спорта още 3 години, но малко след като поеха властта, го освободиха. Сега британският милиардер е само почетен президент на F1.

„Извадиха ме от управлението и някой друг ще свърши по-добра работа, каза Екълстоун. – Сигурен съм, че ако се върна, не бих могъл да се справя толкова добре, колкото други биха успели. Така че не бива да се връщам. Не бях готов да си тръгна, преди те да подпишат всичко.

Те поискаха от мен да остана още 3 г. начело. Затова и бях толкова шокиран, когато собствениците пожелаха от мен да се оттегля. Човекът, който в момента се занимава с това, което правех аз преди, каза, че е трябвало да си тръгна, понеже това е бил пост, който самият той е искал. Затова им казах: щом сте купили колата, имате право и да я покарате.“