Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не отписвайте Ред Бул, предупреди Марк Уебър

Не отписвайте Ред Бул, предупреди Марк Уебър

31
0

Бившият пилот от F1 Марк Уебър смята, че отборът на Ред Бул не трябва да бъде отписван от битката за титлата за този сезон заради не особено впечатляващото си представяне на зимните тестове. „Биковете“ не бяха най-бързи в нито един от дните на Каталуня, а и не направиха много обиколки. Според Уебър екипът крие истинската си скорост. Австралиецът, който караше за екипа от Милтън Кийнс от 2007 до 2013 г., обясни, че старият му отбор няма навик да демонстрира на какво всъщност е способен, ако няма кой да го види.

„В Ред Бул никога нямат интерес да показват пълния си потенциал, когато трибуните са празни, коментира Уебър. – Това е типично и аз лично не бих си направил никакви изводи за тях по представянето им през зимата. За съжаление не изминаха много километри и това е единствено, което можем да погледнем като факт, но по отношение на темпото е невъзможно да се правят предположения.

Ще трябва да свършат феноменална работа по отношение на аеродинамиката, за да настигнат по представяне конкуренцията в лицето на Ферари и Мерцедес. Всичко ще се разбере, когато видим дали колата може да се бори за полпозишън или не и как стартира в състезанието. Задачата е тежка, но постижима. Ферари бяха голямата изненада на тестовете. Изглеждаха стабилни и отговориха на Мерцедес по отношение на надеждност.“