Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не съм водил разговори с Лотус за догодина, заяви Ковалайнен

Не съм водил разговори с Лотус за догодина, заяви Ковалайнен

72
0
Хейки Ковалайнен

Хейки Ковалайнен възнамерява да се възползва максимално от възможността, която му се предостави в Лотус, но смята, че Катерам остава най-силната му опция за връщане като титуляр във Формула 1 през 2014 г.

Финландският пилот ще замести сънародника си Кими Райконен за последните два старта от тазгодишния сезон. Всичко около привличането му се случи толкова бързо, че той самият нямал време да се замисли какви цели преследва.

Винаги съм искал да се върна към състезанията. Преди всичко никога не съм желал да напускам F1. Да, разбира се, един добър резултат може да е бонус, но не съм водил разговори с Лотус за догодина. Единственият отбор, с който съм провеждал дискусии за следващия сезон, е Катерам и сме близо до постигането на споразумение по определени условия. Катерам е най-вероятната опция за мен. Достатъчно дълго съм бил във Формула 1, за да знам, че и доброто, и лошото се случват без предупреждение. Затова приемам този шанс като възможност да се върна в състезателен ритъм. За всичко останало ще почакаме – коментира Хейки.

Ковалайнен призна, че изобщо не планирал да лети за Съединените щати и бил изненадан от обаждането на Лотус, което дошло в късния следобед във вторник:

Естествено, че исках да отида, но първо Катерам трябваше да ме пуснат. Те го сториха и ето ме тук сега. Срядата я изкарах почти изцяло в Енстън – да се видя с хората, да тренирам няколко часа на симулатора. Смятам, че свършихме доста неща за толкова кратко време. Уикендът ще покаже дали са били достатъчни. Участието ми в тренировки тази година според мен бе жизненоважно за това обаждане. Ако не бях карал, Ерик [Булие] едва ли щеше да обмисли варианта да заместя Кими.

Хейки каза още, че не е подложен на никакво напрежение, но и че той нямаше да приеме предложението, ако не бе сигурен, че може да се справи.