Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не сме изпуснали правилната посока на развитие, твърди Фетел

Не сме изпуснали правилната посока на развитие, твърди Фетел

78
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел смята, че тимът му Ферари не е изпуснал правилната посока на развитие на колата в последно време.

В отминалите 2 състезания колата на Скудерията изоставаше от тази на Мерцедес като чиста скорост, което позволи на Люис Хамилтън да спечели надпреварите в Сингапур и Сочи и да поведе в класирането пред Фетел с цели 50 точки 5 кръга преди края на сезона.

„Не мисля, че сме изпуснали правилната посока на техническо развитие, каза Себастиан днес по време на пресконференцията на ФИА в Япония. – Направихме прогрес по отношение на колата и изпълниха планираните стъпки напред. Сега знаем къде се намираме спрямо останалите като скорост. И сме там, където искаме по отношение на темпото ни.“

Фетел също така каза, че не се притеснява от прогнозите за времето в Япония, които вещаят дъжд и мокра писта за петък и събота. В последното състезание, в което заваля в Германия, Фетел катастрофира и отпадна, а в дъждовната квалификация в Унгария той и Кими бяха изпреварени от Хамилтън и Ботас.

„Не смятам, че има нещо, което да е срещу нас при мокра писта, каза германецът. – В някои състезания през сезона тези условия не бяха в наша полза, но това няма да бъде така вечно. Затова не съм притеснен, ако ще е мокро.“

Фетел заяви още, че не е фен на системата DRS, която намира за изкуствена, и не взе отношение по темата дали ще е добре да бъде поставена втора DRS зона на обратната права и при преминаването на завоя 130R.

Той също така смята, че не трябва квалификационният формат да бъде променян с увеличаването на отделните части от 3 на 4, каквото предложение има, защото това може да направи сесията по-лоша.