Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не трябва да се заблуждаваме от превъзходството ни на Монца, заяви Тото...

Не трябва да се заблуждаваме от превъзходството ни на Монца, заяви Тото Волф

36
0
Тото Волф

В екипа на Мерцедес няма да се заблудят от тоталното превъзходство над отбора на Ферари, което имаха в Гран При на Италия. Това заяви спортният шеф на тима Тото Волф. На домашната на Скудерията писта Монца Люис Хамилтън и Валтери Ботас донесоха двойна победа на Сребърните стрели.

Себастиан Фетел завърши 3-и без шанс да се доближи до лидерите. С победата в Италия Хамилтън свали от върха в класирането Фетел и вече оглавява класирането с три точки пред четирикратния световен шампион.

„Според мен този уикенд Ферари не успяха да покажат истинските си възможности, каза австриецът. – Нямам представа каква бе причината за това. Никой в Мерцедес не се заблуждава от превъзходството ни на Монца и не очаква, че то ще продължи и в останалите състезания от сезона. Предстоят писти, на които Фетел и Райконен ще разполагат с темпото, което им е нужно да се борят за победи.

Ние трябва да сме готови за това и ако ги подценим, ще съжаляваме горчиво. Щастлив съм, че Хамилтън спечели по толкова категоричен начин, но в същото време съм много доволен и от представянето на Валтери. Той нямаше добър ден в събота. В състезанието обаче показа истинската си скорост и допринесе за двойната победа на Мерцедес.“