Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не зависи от мен дали ще остана в F1, призна Екълстоун

Не зависи от мен дали ще остана в F1, призна Екълстоун

69
0

Управляващият търговските права във Формула 1 Бърни Екълстоун призна, че оставането му в спорта вече не зависи от него, след като ФИА одобри закупуването на F1 от страна на Liberty Media. Очаква се до края на този месец сделката да бъде приключена и американската компания да вземе 100% от дела на Delta Topco – компанията майка на F1, контролирана от CVC Capital Partners.

След като още през миналата година бе даден ход на сделката с Liberty, се появиха информации, че новите собственици ще искат друг да ръководи спорта на мястото на Екълстоун. Тогава Бърни заяви, че босовете искат от него да остане в борда на управляващите в следващите 3 г. Сега съмнения относно оставането му отново изникват. Според последните спекулации Екълстоун може да бъде заменен от бившия изпълнителен директор на ESPN Шон Брачес.

„Нека да видим какво ще реши компанията, каза Екълстоун пред Press Association. – От мен нищо не зависи, трябва да просто да изчакаме и да видим накъде ще поемат те. Това (смяната на собствеността на F1) неизменно щеше да се случи. Трябва да направим нещо заедно, защото ще дойде момент, в който вече няма да съм тук. Намираме се по средата на един процес и знаем, че тези хора най-вероятно ще купят F1. Сега те притежават компанията и могат да правят каквото решат.”